icon-arrow-right
HomeProjecten Maasboulevard te Venlo

Maasboulevard te Venlo

Begin 2007 is de realisatie van het project Maasboulevard van start gegaan. Een ambitieus plan in het hart van Venlo, waar wonen en winkelen, cultuur en recreatie logisch in elkaar overvloeien. Het nieuwe park, de passantenhaven, de terrassen langs de Maas en het aantrekkelijke winkelaanbod vormen samen de rode draad, die inwoners en bezoekers van Venlo met elkaar verbindt.Maasboulevard wordt dan wel een nieuw stadsdeel, het is echter zodanig opgezet dat het een geheel vormt met de bestaande bebouwing en het kernwinkelgebied. Maasboulevard is bovendien goed bereikbaar, vanwege de directe aansluiting op de nieuwe parkeergarage en wandelboulevard. Per openbaar vervoer, omdat Station NS op loopafstand ligt. Per fiets vanwege de fietsroute door het nieuwe park.

De Maasboulevard bestaat uit vier planonderdelen:

1. Romercenter: Een 15 verdiepingen tellende woontoren met daaronder enkele lagen met winkelvoorzieningen.

2. Lineair: parallel aan de haven verrijst een dubbele rij met winkels en horeca, met erboven woningen; zo ontstaat tevens een nieuwe aantrekkelijke winkelstraat.

3. De Luif/Maaspoort: uitbreiding van de Maaspoort richting Maas met ruimte voor nieuwe commerciële voorzieningen.

4. Parkeergarage: onder het hele plangebied van de Maasboulevard zit een grote 2-laagse voor ruim 550 auto's.

Het jaar 2009 was er op gericht om de zogenaamde ‘inbouw' uit de grond te krijgen: de twee-laagse parkeergarage en de ondergrondse winkelruimten. 

Contactpersoon

Ben Hofhuis Projectleider Neem contact op

Meer weten over dit project?

Contact Arjan Nicolai »
+