Zoeken
1

Kunststof slijtlaag

Deze expertise omvat het proces van het aanbrengen van een slijtlaag op hellingbanen met HYPOX® technologie. Eerst wordt een onderlaag van HYPOX® aangebracht, gevolgd door een toplaag die rijkelijk bestrooid is met grove steenslag (Mandurax) van 1-2 mm dikte.

Rubbermortel

Een andere optie is een rubbermorteloplossing versterkt met Mandurax. Rubbermortel is een materiaal dat bestaat uit 3 componenten: een hars, harder en rubberkorrels. Het resultaat hiervan is een licht, slijtvast, flexibel en waterdicht materiaal. Dit, in combinatie met 1-2 mm Mandurax als toplaag en een duurzame HYPOX onderlaag, vormt een perfecte afwerking voor hellingbanen. Ook is er de mogelijkheid tot het integreren van vloerverwarming in de rubbermortel, wat zorgt voor optimale grip en veiligheid, ook in de winter.

Gietasfalt

Optie drie is gietasfalt. Gietasfalt is een bitumineus product dat, in combinatie met een randafwerking, waterdicht is. De toplaag wordt doorgaans ingestrooid met Nederlandse steen, Mandurax of Bauxiet. Toepassingsgebied: hellingbanen die waterdicht moeten zijn en geschikt zijn voor alle verkeer. Maximale hellingshoek is 6° (10%), indien steiler wordt de kans op het zogenaamde wasbord-effect groter. Een verwarming kan probleemloos worden opgenomen in een extra laag gietasfalt. 

Voordelen gietasfalt:

  • Oneffenheden in de ondergrond relatief makkelijk te egaliseren 
  • Berijdbaar 8 uur na applicatie 
  • Beschermt hellingbaanverwarming 
  • Waterdicht.

Wegtapijt

Tenslotte is er de optie wegtapijt. Wegtapijt is een materiaal dat zorgt voor een lichte, stroeve en slijtvaste laag op bijvoorbeeld hellingbanen, maar ook op (voetgangers)bruggen of looppaden. SN wegtapijt bestaat uit een gewapende PVC-folie, afgewerkt met een steenslagoppervlak. De steenslag bestaat uit grove stukken steen (aggregaten) die zijn omhuld met gepolymeriseerde hars. Het resultaat hiervan is een slijtvaste afwerking met een grote mechanische weerstand.

Het voordeel van het gebruik van SN wegtapijt zijn de goede slijtvaste en stroeve eigenschappen van dit materiaal. Ook is SN wegtapijt vanwege het gebruik van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Bovendien is SN wegtapijt na het aanbrengen vrijwel direct weer bereid- en beloopbaar.

Gerelateerde projecten