icon-arrow-right
HomeNieuws Vernieuwing busplatform Den Haag Centraal volledig afgerond

Vernieuwing busplatform Den Haag Centraal volledig afgerond

Actueel

Op maandag 23 maart is het vernieuwde busplatform Den Haag Centraal volledig in gebruik genomen. Na het afronden van de eerste fase in november vorig jaar, waarin de nieuwe instapperrons en een comfortabele wachtruimte in de stationshal werden gerealiseerd, is nu ook de tweede, en tevens laatste fase afgerond. De halteplaats voor internationale lijndiensten is gereed, de droogloop voor reizigers aan de zijde van het Prins Bernhardviaduct is klaar en ook buschauffeurs kunnen nu gebruik maken van het nieuwe paviljoen om uit te rusten. Een mooie mijlpaal in een bijzonder project.

191104 - KWS - Opening Busplatform DHC-6.jpg

Integrale samenwerking met verschillende VolkerWessels-bedrijven

De afgelopen jaren werkte KWS met diverse onderaannemers aan de vernieuwing van het busplatform Den Haag Centraal en het opknappen van het Prins Bernhardviaduct. Deze werkzaamheden voerde KWS uit in opdracht van de gemeente Den Haag. Een uitdagend project in de complexe omgeving rondom het Centraal Station van Den Haag waaraan verschillende VolkerWessels-bedrijven hebben meegewerkt: Gebr. Van Kessel, Smits NeuchâteI Infrastructuur, BKB Infra, VolkerRail, Visser & Smit Hanab, Volker Stevin Materieel, Visser & Smit Bouw, HOMIJ, VW ICC en Aveco de Bondt.

 

Smits Neuchâtel Infrastructuur bracht een stalen voegovergang (light constructie) aan met een lengte van maar liefst 85 m1.

Maar ook:

- 35m1 stalen vingervoeg (RSFD) 

- 28m1 stalen renovatie voegovergang (RG-1) 

- 62 m1 Migutan voegprofiel

Verder werd er:

- afgekit bij het geluidscherm (ca. 85m1)

- afgekit bij de bandenlijn (welke door BKB is aangebracht)

- bitumen afgegoten bij de kolken

en gietasfalt aangebracht.

191104 - KWS - Opening Busplatform DHC-8.jpg

Mijlpaal behaald

Het op tijd afronden van alle werkzaamheden was best spannend in deze coronatijd. Door het zorgvuldig volgen van de richtlijnen van de overheid en door het maken van goede afspraken met onderaannemers en leveranciers zijn we er toch in geslaagd het nieuwe busplatform op tijd open te stellen voor publiek – zelfs een week eerder dan gepland.

Op dit moment wordt een feestelijke opening uitgesteld. Op een later moment zal door de gemeente Den Haag en alle betrokken partijen worden stilgestaan bij dit mooie resultaat.

 

Fotografie: Rindert van den Toren.

+