icon-arrow-right

Gietasfalt

Gietasfalt wordt samengesteld uit split, zand, steenmeel en bitumen als bindmiddel en bestaat daarmee uit natuurlijke bouwstoffen. Gietasfalt is in warme toestand giet- en strijkbaar. Het heeft geen extra verdichting nodig om zijn eindsterkte te verkrijgen. Na het afkoelen kan gietasfalt direct gebruikt worden. Dit is meestal al binnen enkele uren het geval. Gietasfalt is een mengsel zonder holle ruimten en is daardoor zeer geschikt voor afdichtingstoepassingen. Daarnaast beschikt het gietasfalt over een zeer hoge stabiliteit en houdt zelfs bij de zwaarste belastingen stand.

Aanbrengen gietasfalt

Enkele eigenschappen:

  • flexibel
  • vloeistofdicht
  • vorst ongevoeilig
  • slijtvast
  • zonder zware machine's te verwerken

 

Op basis van deze positieve eigenschappen heeft gietasfalt zich in de meest uiteenlopende toepassingen binnen de bouw en infrabouw bewezen.

Gietasfalt wordt onder andere toegepast als:

- dekvloer in woning- en industriebouw

- afdichtingslaag op bruggen of parkeerdaken

- slijtlaag op betonvloeren

- vloeistofdichte laag in installaties met water bedreigende stoffen

- afdichting in de waterbouw

- kantstrook t.b.v. betonbescherming op betonnen viaducten en bruggen 

 

Gietasfalt wordt ook wel strijkasfalt genoemd. Het wordt door een tipper in een breedte van 200 mm breed voor de strijker uitgegoten. De strijker brengt het gietasfalt op dikte met een houtenspaan.

Naast handmatige verwerking kan gietasfalt ook machinaal worden aangebracht. Dit gebeurt met name op brugdekken waarbij grotere dagproducties nodig zijn.

Gietasfalt productie

Smits Neuchatel heeft tot begin jaren 80 van de vorige eeuw zelf gietasfalt geproduceerd. 

Lees meer

Gietasfalt transport

Indien het gietasfalt niet met de vrachtwagen tot op de werkplek kan worden gebracht, worden zogenaamde gietasfaltdumpers ingezet.

Lees meer

Gietasfalt verwerking

De aanbrengtemperatuur van gietasfalt is afhankelijk van het type mengsel en ligt in de regel rond de 220 graden. Aangezien deze temperatuur aanzienlijk hoger is dan het kookpunt van water moet...

Lees meer
+